PROJECT EJ

1920s town house recently renovated and extended to suit an ever growing family.

Like most 1920s houses, the rooms here were originally two separate spaces and used individually as dining and living areas. As with many homes the way of living changed in this house, the dining area was re-positioned and became part of the new extended kitchen area, making the original dining area redundant. To address this issue we knocked through and opened up this area allowing light to flood in from both the front and back and also visually balance out the rooms downstairs. In decoration this room reflects one of my favourite styles, and one that I find many people are nervous of … we went white! By doing this the room is kept light throughout and acts as the perfect back drop for key pieces of furniture and with a variety of lighting, this room transforms in the evening to a cosy, tranquil space. The existing fireplaces remain, but have been built up and modernised in order to become focal points tying, what was once two rooms, together. By adding a variety of seating options throughout the room enables each area to be used and enjoyed, if not by the client, their dog too!

Photo credit Jody Sutton Photography